Week of the World (WoW!)

De Week of the World is een project van ROC van Amsterdam en Flevoland. In deze week worden activiteiten georganiseerd om studenten te helpen met het ontwikkelen van internationale competenties. 

Het beeldmerk

De makers Sara en Nina zijn hiervoor een beeldmerk gaan ontwerpen. Nina heeft voorbeelden opgezocht en verschillende concepten gemaakt. Ze had ervoor gekozen om een wereldbol te illustreren en hier diverse gezichten in te verwerken. Sara begon met het bekijken van een video van Nuffic (De Nederlandse organisatie voor internationalisering in onderwijs). Ze had hierdoor het idee gekregen om een halve wereldbol en bekende gebouwen te gaan illustreren. 

Er is gekozen voor het concept van Sara. Dit beeldmerk is terug te vinden in verschillende communicatiemiddelen waaronder in de digitale handtekening en op de website van ROC. 

Meer communicatiemiddelen

De klant was erg tevreden en kwam toen met een vervolgvraag namelijk het maken van een infographic poster- (A2 en A3), een rollupbanner en dilemma posters.

In de infographic worden de internationale competenties op een duidelijke en mooie manier uitgelicht. Op de dilemma posters wordt per poster een dilemma omschreven waarbij je uit drie antwoorden kunt kiezen. Het is een succesvol project geworden waar prachtige ontwerpen uit zijn gekomen die tijdens deze belangrijke week werden tentoongesteld.